Lugnt & mysigt

Idag vart en väldigt lugn dag precis som igår, men kvällen vart väldigt mycket bättre och mysigare. Är rätt otroligt att en enskild person kan få en att bli så glad.
Ska snart gå och lägga mig och fundera ut vad man kan hitta på för något kul imorgon.
Hoppas att ni alla haft en riktigt trevlig!

Trött

Tröttare, tröttast. Det är så jag känner mig idag. Låg och funderade en massa när jag skulle sova igår, så det tog väl ett tag innan man somnade. Ska i varje fall iväg om ett tag och äta lunch med någon som alltid gör mig glad.
Annars har jag känt mig riktigt tråkig dom sista dagarna och det känns verkligen inte som att jag har något roligt att skriva om, står bara helt still där uppe och har total skrivkramp.
Det kan jag ju inte acceptera nu när man varit så seriös och skaffat sig en blogg där man tänkte skriva om en massa roliga saker. Ska ta mig en riktig funderar över vad jag kan komma på för kul grej att dela mina tankar om eller så kanske man har sådan tur att någon rolig händelse bara ramlar över en idag.
Den som lever får helt enkelt vänta och se. Hoppas ni alla får en riktigt bra söndag nu.

Time to go to sleep

Det känns som det är dags att börja fundera på att gå och lägga sig snart. Har precis vart ute på en kort promenad med hundarna, börjar helt klart bli trött på den här kylan. Visst, det är väldigt fint med all denna snö, men nu räcker det med vinter tycker jag.
Håller på och funderar över lite allt möjligt i livet just nu och tror och hoppas att det kommer bli riktigt bra i slutändan.
God natt alla glad och hoppas ni haft en bra kväll.

Lugn lördag

Lugn och skön lördag idag. Finns ju inte så mycket annat att göra när man har valp hemma. Har inte gjort många knop alls idag utan mest bara tagit det lugnt hela dagen. Hade väl vart trevligt att varit ute lite mer i det fina vädret idag, men det har tyvärr varit aningens kallt så lillen har börjat frysa rätt fort.
Önskar er alla en riktigt underbar lördagkväll nu!

Märgben

Nu har lillen fått sitt första märgben. Han verkar väldigt förtjust i det och ligger och gnager för glatta livet. Bara att hoppas att han inte blir dålig i magen efteråt....

Lördag

Idag blir lille Huginn 12 veckor gammal.
Själv är jag ganska pigg och glad idag. Hade en trevlig kväll igår när Max var på besök, men Huginn vart rätt över trött mot slutet på kvällen och var riktigt jobbig ett litet tag efter det att Max gått.
Tror att han förbruka mycket energi igår, då han nu ligger och sover igen efter det att han ätit och varit ute. I vanliga fall så brukar det bara vara bus och lek som gäller vid den här tiden, så man får väl passa på och njuta av lugnet.
Nu blir det en kopp kaffe för mig och sen får vi se vad man ska hitta på för något spännande idag.
Hoppas ni alla får en trevlig dag i kylan och att ni alla har lika fint väder som vi har här.
Bild från igår kväll


Miljöträning

Var nere en sväng på ICA i centrum och träffade lite gamla jobbarkompisar och snackade lite skit. Åkte dit för att handla några små saker och för att fördriva lite tid innan jag skulle träffa Bosse, men jag kom hem utan några grejer och fikan med Bosse vart inställd då det vart en hektisk dag på jobbet för han.
Passade på att gå en runda med lille Huginn i centrum när jag var där och det gick riktigt bra. Var mycket folk och stoj och stim på en del ställen men han skötte sig väldigt bra, lite jobbigt dock att en del personer verkar ta så illa vid sig av att dom inte får hälsa på den söta lilla valpen. Dom har väl svårt att förstå att jag inte vill ha en hund som tror att han ska få hälsa på allt och alla, utan att det är jag som bestämmer vilka han får hälsa på.
Ska nu gå ut på en promenad med vovvarna och sen kommer Max med pizza strax efter klockan sex. Sen blir det slapparkväll med några öl och kanske kolla någon rulle på tv.
Trevlig kväll!

Underbart

Det är så här varje vinterdag ska vara. -10, blå himmel och sol. Riktigt trevligt måste jag säga, men man önskar ju att man var i fjällen och åkte lite snowboard och hade det trevligt på någon skön ute servering uppe på fjället.
Men men, man får väl glädjas åt att det i alla fall är fredag idag och hoppas på att vi får lika bra väder resten av helgen.

God morgon

Mycket riktigt vart morgonen precis som jag trodde att den skulle bli. Blev väckt samma tid som vanligt och sen har morgonen hittills sett ut precis som den brukar göra. Ut och kissa lillkillen, mata, gå ut på promenad och nu sitter jag i soffan med Huginn bredvid mig tuggandes på ett av sina tuggben.
Kvällen blir nog lite mer spännande då mina goda vän Max ska komma hit och hänga, blir nog pizza till middag med några Heineken till och sen snacka lite skit. Lär nog bli en del prat om mitt andra stora intresse som är bilar då detta även är ett av Max stora intressen. Men innan dess så ska jag iväg och fika och snacka lite med Bosse också, i övrigt får vi se vad dagen har att erbjuda.
Hoppas ni alla får en riktigt underbar fredag nu!
Här är jag i en specialbyggd VW Polo med 700+ hk och bakhjulsdrift i vätan i Norge i somras


Natt natt

Sitter här i soffan och tittar på American Pie the Wedding. Den är väl inte vidare bra egentligen, men det finns ju inte så mycket annat att titta på på tv. Dogsen ligger och sover och Huginn har somnat med en tuggpinne i mungipan, ser riktigt sött ut faktiskt.
Var hos veterinären med lilleman idag också, så nu ska vi förhoppningsvis inte behöva åka dit föräns han är ett och ska vaccineras igen och röntgas. Inte för att han bryr sig direkt, han verkade tycka att det var jättekul att vara där.
Ska väl snart ta och pallra mig upp ur soffan och ta sista kissrundan med vovvarna och sen gå och lägga sig, för man lär väl säkerligen bli väckt vid halv åtta imorgon också.
God natt!

Aktivering

Lite tankar och funderingar över det här med aktivering av sin hund. Har suttit och läst ganska mycket på diverse hundforum dom senaste dagarna och kan inte låta bli att fundera över hur vissa personer tänker.
Då har vi en person som har två bekanta som har varsin schäfer och som undrar vilken av hundarna som har det bäst. Den ena lägger ner fyra timmar om dagen på motion, men aktiverar inte hunden på något annat sätt än just bara motion, medan den andra lägger ner ett par timmar om dagen på mental träning av olika slag men är aldrig ute och motionerar hunden genom promenader, utan låter den bara springa på tomten.
Jag kan inte förstå mig på någon av dessa två, varför ska det ena utesluta det andra för? En schäfer behöver ju både motion och mental stimulans för att må riktigt bra. Kan bara utläsa av det hela som att den ena personen tycker om att vara ute och promenera och inte tycker det är ett dugg kul att träna, medan den andra tycker det är jättekul att träna med hunden men avskyr att vara ute att promenera.
Min åsikt i det hela är att ingen av personerna i fråga ser till hundens bästa utan vill bara göra det dom själva tycker är kul med hunden och det tycker jag är förkastligt. Det är du som har valt att införskaffa dig din hund och inte tvärtom och därför tycker jag det är din skyldighet att ge hunden den aktivering, både mentalt och fysiskt som den behöver för att vara i balans och må bra.
Så funderar du på att skaffa hund, fundera igenom ordentligt hur mycket tid du är beredd att lägga på hunden innan du bestämmer dig för vilken ras du ska ha. Och för guds skull skaffa dig inte en hund för att du tycker om utseendet på rasen om du inte är villig att aktivera hunden i den mån den behöver, har sett alldeles för många skräck exempel på det.
Vi önskar er alla en riktigt trevlig kväll nu!

Bus & lek på isen

Vart ute och lekt med Huginn i all nysnö nere på isen.

Rise and shine

Idag vart man väckt vid halv åtta igen, det verkar vara Huginn´s nya standard tid att vakna då det har varit samma visa dom senaste tre dagarna. Det är bara att gå upp och vara glad så att han får komma ut och kissa, sen mata han och sen gå ut på en liten promenad med han så att han får göra nummer två också.
Så nu sitter jag här i soffan och dricker en kopp kaffe och kollar på American Choppers på Discovery channel medan Huginn ligger vid mina fötter och tuggar på sitt tuggben. Ska iväg till veterinären med han klockan halv två idag så att han får sitt 12 veckors vaccin och sen får vi se vad dagen har att erbjuda i övrigt i snökaoset. Hoppas ni alla får en trevlig dag nu och att alla kommit i tid till jobbet idag.

Snö snö o mera snö

Börjar faktiskt tröttna på vintern nu. Visst är det mysigt med snö och man ska väl egentligen inte klaga nu när det äntligen är riktig vinter för en gångs skull, föredrar ju det här alla dagar i veckan framför våra vanliga vintrar som mest brukar vara fyllda med slask. Men jag börjar känna att det räcker nu och att det skulle vara trevligt med vår snart, men det är väl bara att inse att det kommer dröja ett tag till innan den kommer, det är ju trots allt inte ens februari än. Så man får väl bita ihop och glädjas åt att hundarna blir överlyckliga nu när det kom massa nysnö.
Planerna för imorgon är väldigt flytande, det ända jag har bokat är att jag ska till veterinären med Huginn så att han får sitt 12 veckors vaccin, sen får vi se vad dagen har att erbjuda i övrigt. Önskar er alla en trevlig kväll nu och hoppas att ni alla håller er på vägen när ni är ute och åker.

Farlig

Tycker ni att jag ser farlig ut?

Det var det en tjej idag som tyckte att jag gjorde.

Var idag och tog en fika tillsammans med Bosse på Roslagens Hundbevakning. Sen när vi stod utanför och snackade lite skit medan lille Huginn skulle kissa så är det en tjej som ropar tvärs över gården och frågar om vi kan koppla hunden. Bosse och jag tittar på varandra och undrar om hon verkligen menar allvar, menar hon att hon vill att jag ska koppla lilla söta Huginn som är knappt 12 veckor gammal? Sen säger hon att hon är hundrädd och att hon tycker att det är läskigt att han är lös och att hon inte vågar gå ut annars. Efter det kallar jag givetvis in han och sätter han bredvid mig och lägger min hand på han och klappar honom så att jag i hennes ögon ser ut att hålla i han.
Nog för att jag vet att det finns personer som är hundrädda och jag tycker att man ska respektera det, men det här måste nog ta priset. Behöver jag säga att jag och Bosse skämtade och skrattade ganska mycket åt hela händelseförloppet efter att hon hade gått.
Vi önskar er alla en trevlig kväll i snöstormen nu...

Rod har ordet

Jag är en liten Chihuahua kille på knappt ett år som väger 3 kg som bor tillsammans med Huginn. Vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker om han ännu, visst är det kul att leka och busa tillsammans med han, men han har en tendens till att bli lite väl sprallig och springer bara rakt över mig eller ännu värre rakt in i mig och det tycker inte jag är så roligt. Detsamma gäller när jag går fram och ska ha dragkamp med han med någon av alla våra leksaker, detta slutar bara med att jag biter mig fast i leksaken och vägrar släppa när Huginn släpar iväg både leksaken och mig rakt över vardagsrums golvet.
Jag tycker bara att det är väldigt orättvist att han är större och mycket starkare än mig och jag fick mig en riktig chock när han sa att han ska bli ungefär fyra gånger så stor som han är idag, tänkte bara att hur ska det här gå? Det är ju jag som är äldst av oss två och jag tycker således att det är jag som ska bestämma, men han skiter fullkomligt i vad jag säger. Har försökt att sätta han på plats några gånger men det slutar bara med att husse får gå in och bryta för att jag inte ska göra mig illa. Önskar att jag var lika stor som han är, för då skulle han få se på fan säger jag bara, för jag är en stor kille i en liten kropp helt enkelt.

God natt

Vi önskar er alla en trevlig kväll och vill bara säga att jag är positivt överraskad så här långt över hur många unika läsare vi har här på bloggen varje dag. Tycker det är otroligt kul att det är så många som tycker det är kul att följa oss och vi kommer att fortsätta att göra vårt bästa i framtiden för att skriva en rolig, varierande och läsvärd blogg.
Nu säger vi god natt för idag och återkommer förhoppningsvis lite piggare imorgon med nya äventyr.

Kallt kallt kallt

Har vart ute en sväng med Huginn nu så att han har fått utforska ytterliggare en del av världen. Kan väl säga att både jag och han tyckte att det var bra kallt, men tror faktiskt att jag frös mer än han. Enligt termometern så var det inte mer än -8, men det kändes som att det var -20 ungefär. Tycker att det räcker med vinter nu och att våren kan komma, men det lär nog inte inträffa än på ett tag. Dom säger ju att det ska snöa massor imorgon och att det sen ska bli ännu kallare igen, så det är väl inte för inte att man önskar att man befann sig på varmare breddgrader nu.
Nu är vi i alla fall åter inne i värmen och jag sitter och dricker en kopp med varmt kaffe och lillen ligger vid mina fötter och sover. Måste bara säga att jag är väldigt stolt över min lilla kille också över hur fort han har lärt sig det här med rumsrenhet, han kommer verkligen och hämtar mig nu och visar väldigt tydligt att han är nödig och vill gå ut, så det har inte hänt en ända "olycka" inne dom senaste fyra dagarna.
Hoppas nu att ni alla får en fortsatt trevlig dag och så får vi se vad vi återkommer med för något ikväll.

Kurser

Vill passa på och tipsa om lite kurser som Hundskolan Frösunda "Lilla Vreda" kommer att hålla nu i sen vintern och till våren. Det är Bosse Hedström tillsammans med sin fru Lena som håller i dom och jag kan varmt rekommendera dom båda, är ju inte för inte som jag själv använder dom i min träning. Dom båda har en mycket lång erfarenhet av att jobba med och träna hundar. Sen är dom väldigt ödmjuka och trevliga att ha och göra med och riktigt bra och tydliga på att instruera hur man löser alla dom olika problem som kan dyka upp under träningen.
Kursplanen ser ut som följande för tillfället:
Lydnadskurs start februari/mars
Valpkurs start mars/april
Spårkurs start april/maj
Senare kommer det även att hållas kurser i skydd, avancerad tävlingslydnad osv. Finns även möjlighet för den enskilde att få privat vägledning och hjälp. För mer info kontakta Bosse och Lena på [email protected]
Bosse Hedström med Imzedrift´s Tor


Huginn funderar

lite över livet. Husse pratar om att jag ska tränas och senare tävlas med i IPO. Det låter ju kul tycker jag men funderar så klart om det verkligen är det? Husse menar att jag ska vara jätte lydig och lära mig spåra ordentligt innan jag får börja skyddsträna, men det är ju det där med att bita som jag tycker verkar jättekul. Eller rättare sagt så tycker jag att det är jättekul och enligt mig själv så är jag redan rätt duktig på det.
Det är bara husse som är tråkig och lite gnällig som säger att jag inte får bitas, han påstår att det gör ont och att han önskar att jag ska tappa mina vassa mjölktänder, men jag kan inte förstå varför. Tyckte själv att det var jätteroligt när jag bet han i fingret så att han började blöda. Husse tror att det var en olyckshändelse och att jag missade leksaken och råkade bita han, men egentligen så var det bara så att jag vill kolla hur han smakade, men säg inte det till husse.
Sen ska jag tydligen ha rätt bra anlag för att bli duktig på det här med IPO, mamma ska tydligen vara uppe i IPOIII och tävlade i SM 2009 och pappa är tydligen väldigt duktig under träning och förväntas bli en stjärna och sen har min farfar tydligen vunnit något som heter VM under 2007, men jag vet inte riktigt vad det är för något, ska fråga husse om det någon gång.  Jag får väl helt enkelt vänta och se och försöka göra som husse säger, för han verkar bli sådär glad och ge mig massa beröm och belöning när jag gör som han vill och det tycker jag är jättekul. Nää nu är jag trött och ska nog ta och sova lite ett tag så att jag orkar leka och busa lite senare idag.
Här är min mamma Atenagården´s Daldie under SM 2009



Trött kille

Ligger och sover i soffan

Glömsk

Har vart en bra och skön söndag idag. Var nere en sväng på isen på Vallentuna sjön tillsammans med Huginn idag. Var riktigt skönt även fast jag kanske skulle haft lite mer kläder på mig. Var riktigt tjockt med folk med allt ifrån dom aktiva som åker långfärds skridskor och längdskidor till dom som bara satt och fika och lekte med barnen.
Kan väl säga att lilla Huginn gick på högvarv och verkade tycka att det var jätte intressant med alla dessa mänskior och hundar som rände runt överallt. Sen vart det iväg och handla lite mat och grejer då det minst sagt var rätt tomt i kylskåpet hemma, men självklart kommer man på när man kommer hem att man glömt två saker, så det var bara att åka iväg igen.
Har även börjat ensamträna lille Huginn idag och kan väl säga att det verkar vara sådär. I bilen är det inga problem alls att lämna honom då han bara sitter lugnt och stilla eller lägger sig ner och sover, men hemma funka det inte riktigt lika bra. Vart mycket pipande och ylande, så man får nog förlägga den träningen i början när grannarna inte är hemma.
Nu sitter jag här i lugnet då alla vovvarna ligger och sover, men det börjar väl bli dags att ordna lite mat åt både sig själv och hundarna. Sen kan man ju hoppas att det går något bra på tv ikväll, men sådan tur har jag svårt att tro att man har. Vi önskar er alla en riktigt trevlig och mysig kväll!
Idag har Huginn´s högra öra stått upp nästan hela tiden


Lite videos

Här är Huginns farfar Ängsbacken´s Rosso
http://www.youtube.com/watch?v=iIN2MTn3ayI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ZsZBLw1lJGs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=PP5uTMjfUzw
och en video på hans pappa Jabina´s Pascal
http://www.youtube.com/watch?v=NR8cf_SWW1E

Sunday morning

Och jag är riktigt trött. Får väl skylla sig själv då man är vaken till klockan tre på natten när man vet att man blir väckt senast halv nio på morgonen av vovven. Men uppe är man nu ändå och har precis varit ute i kylan på morgon promenad med vovvarna, samt att lillen har ätit frukost. Nu är det full gas som gäller på Huginn då det ända som snurrar i huvudet på honom är lek för tillfället. Får se ifall man kan passa på att ta sig en liten powernapp senare då han är trött och somnar. Nu blir det kaffe och leka lite Huginn och sen behöver jag nog åka iväg och handla lite, så då blir det lite miljöträning för lilleman också. Hoppas ni alla får en riktigt underbar söndag!

Trevligt

Fick lite oväntat besök utav Markus och hans flickvän Cissi så här på eftermiddagen. Var riktigt kul och trevligt då jag inte träffat honom på länge, sen är det ganska bra träning för Huginn att det kommer folk på besök. Sen vart det pizza till middag för mig, aningens onyttigt kanske, men det var riktigt gott. Nu ska bara alla vovvarna matas och få gå ut på en sväng, sen blir det slappa i soffan och se om det är något bra på tv. Önskar er alla en riktigt trevlig lördag kväll.
Så här trött vart Huginn efter han haft besök och busat runt


Funderingar

Sitter här och funderar lite över männskiors tänk när det kommer till valpar. En väldigt vanlig tanke verkar vara att man ska låta valpen vara valp och bara låta den göra lite som den själv vill. Detta är ju givetvis upp till var och en, men jag tycker gott att man kan börja träna lite enklare saker redan första veckan när man får hem valpen, för det är något som man har igen så fort valpen blir äldre.  

Sen ska man ju komma ihåg att det finns olika sätt att träna på och självklart tycker jag inte att man ska ställa för höga krav och korrigera valpen ifall det är så att den inte gör som du tänkt dig, det handlar ju då bara om att man inte varit tillräckligt tydlig så att valpen förstår vad det är du vill att den ska göra, så ifall det blir fel så är det bara att börja om igen och vara tydligare med valpen.

Jag själv brukar köra lite positionsträning med olika positioner för hit och här, inkallning, sitt, ligg och lite rena kontaktövningar. Det här gör jag i samband med att jag leker med Huginn och det märks tydligt på han att han tycker det är väldigt kul, svansen viftar i 180 hela tiden i princip. Det blir mycket beröm och belöning när han gör rätt och vi leker bara vidare och gör om, om det är så att det blir fel.

Det här är något som jag tror att man har igen väldigt mycket så fort hunden blir lite äldre och man vill kunna börja ställa lite krav på den, för då har man kontakten mellan sig och hunden och grunderna sitter där, istället för att man har en helt vild unghund i kopplet som bara studsar och har sig och lever fan. Tror att många av dom som väl står där med en helt vild unghund som beteer sig som en valp ångrar att dom inte tog tag i det där tidigare när hunden var valp.

Sen är det ju viktigt att komma ihåg att alla hundar är egna individer och har olika portioner med arbetsglädje och mognar olika fort, så tänk på att inte ställa för höga krav på hunden för tidigt. Och för allt i världen, kom ihåg att ha kul tillsammans med hunden.

Nu är det helg!

Med fint väder och sol som det verkar nu. Det kändes visserligen riktigt kallt när jag var ute med vovvarna nu på morgonen, men det blir bara till att klä på sig mer nästa runda. Det finns ju inget dåligt väder utan bara dåliga kläder och det är något som passar in riktigt bra när man har schäfer eller någon annan krävande hundras som behöver sin aktivering oavsett väderlek. Nu blir det i och för sig inte några specielt långa utevistelser för mig för tillfället då lille Huginn inte ska gå allt för långt plus att han börjar frysa efter ett tag när är kallt, men detta blir det ändring på när han blir lite äldre. Nu är det dags att fixa sig lite frukost och njuta av lugnet när alla vovvarna ligger och tuggar på sina tuggben.


Fredag kväll

och här ligger vi och slappar i soffan tillsammans, jag och vovvarna alltså. Har idag vart iväg och miljötränat lite med Huginn igen, vart en runda i parkeringshuset i Vallentuna. Är väldigt skönt att han är så miljöstark som han är, nyfiken och orädd och är lagom uppmärksam på vad som händer runt omkring. Sen vart det full rulle på han efter vi kom hem igen, skulle bara lekas och ha sig och så fort man börja göra något annat och inte gav han sin fulla uppmärksamhet så kom han springandes med en sko i munnen istället för någon av sina typ 20 leksaker. Så nu efter mycket lek och lite träning så ligger han nu här utslagen i soffan, känns rätt skönt att få slappa lite själv faktiskt. Börjar visserligen bli dags att fixa sig lite mat snart också, tänkte steka på mig en fin skiva entrecote med lite klyftpotatis o bearnaisesås till och sen korka upp en flaska gott Amarone vin och ta mig ett glas. Önskar er alla en riktigt trevlig fredagskväll.
Huginn med sin älskade Gappay boll

Hmm

Undrar vad husse tänkte idag egentligen? Jag vaknade vid halv åtta vilket visserligen är en timme tidigare än vad jag brukar. Väcker husse så att jag får komma ut och kissa, men sen får husse för sig att vi ska gå och sova lite till. Förstår inte hur han tänker då stackars lilla jag är jätte hungrig, det bara kurrar i magen! Hur som så går vi och lägger oss igen men jag gör mitt bästa för att han inte ska kunna somna om, sjunger och piper så där fint som alla vi gråa schäfrar är så duktiga på, går och biter han lite i armbågen och gör mig allmänt jobbig bara. Efter ca en halvtimme ger husse upp och går upp, jag studsar upp och ner av glädje och hoppar nästan rakt igenom säcken med mat när han tar fram den. Nu är jag i vilket fall mätt och belåten i ett par timmar till innan jag blir hungrig igen, är tydligen ett litet matvrak enligt husse och vill helst bara ha mat hela tiden. Vart på promenad tillsammans med dom små vovvarna och uträttat mina behov och passade även på att försöka hoppa lite på och busa med lilla Chihuahuan Ina, fattar inte varför hon blir så sur, jag gör mig ju så rolig jag kan men hon blir bara skit sur. Nu ska jag ta och vila lite så att jag kan ut och upptäcka världen lite senare idag. Vov Vov!
Lilla Ina


Ett tips

så här på kvällskvisten till alla er som har valp och vill slippa dom fula och ofta ganska obekväma valphalsbanden i tyg. Sadelmakarna i Vallentuna har ett vaderat och handsytt halvstryp som är justerbart i storlek. Finns i svart och brunt och är otroligt fina och med mycket hög kvalitet. Är kanske inte det billigaste på marknaden men är enligt mig riktigt prisvärt då kvalitet är mycket hög. Dom har givetvis en hel massa andra produkter som koppel i olika längder och sorter till en hel massa olika sorters halsband m.m. Gå in på http://www.sadelmakarna.com och kolla själv.
Här är Huginn´s halsband från Sadelmakarna i Vallentuna


Hemma igen

efter att ha träffat Bosse. Vart lite lek och träning, samt att Huginn och jag fungerade som störning när Bosse tränade lite med Tor. Sen vart det en kaffe på macken och snacka lite skit och värma sig, det är riktigt ruggigt ute nu. Föredrar faktiskt när det är -10 än när det är som nu, känns inte alls lika kallt då. Nu blir det lite slappa på soffan för mig och skulle tro att lillen slocknar snart då han verkar rätt trött.
Bosse leker lite med Huginn


Imzedrift´s Tor

Bosse & Imzedrift´s Tor


Kloklippning

vart det igår kväll. Det här var andra gången husse klippte klorna på mig sen jag flyttade in för en vecka sen, fast den här gången var jag väldigt mycket lugnare än vad jag var första gången. Efter första gången så hade husse ett rivmärke i ansiktet då jag verkligen inte tyckte att vi behövde klippa mina klor, tror därför att husse vart lite förvånad när jag den här gången bara la mig snällt o fint och lät han klippa dom utan minsta motstånd.
Nu ligger jag i soffan med mitt ben och husse har sagt att vi nog ska träffa någon som heter Bosse idag och träna lite. Tror nog att det blir bra då jag träffat honom en gång tidigare och vad jag minns från det så var han väldigt snäll och busade lite med mig. Nää nu ska jag återgå till att tugga på mitt tuggben. Vov vov!


Bra dag

med lite miljöträning på dagen. Tycker att det är rätt otroligt hur man kan vara så miljöstark, nyfiken o orädd när man bara är 11 veckor gammal. Sen har vi haft lite lek och lydnadsträning här på kvällskvisten där vi tränat lite position och inkallning. Det är rätt otroligt va snabbt han snappar upp allting och förstår skillnaden vilken position han ska ha på kommandona hit och här. Känns otroligt skönt att ha fått en hund som verkligen tycker det är så kul att jobba lite och verkligen söker kontakt hela tiden och vill hitta på något kul. Nu blir det middag både för vovvarna och mig och sen tänkte jag titta på Sommaren med Göran. Vi önskar er en god kväll allihop.


Tidig morgon

Som det oftast blir nu förtiden, lille Huginn vill ut och kissa och sen äta frukost. Är ganska otroligt hur man kan vara så matglad som han är, men det är rätt skönt då det är ett perfekt tillfälle att träna lite kontakt och positionsövning när det är dags för mat. Sen har det vart full gas med massa bus o lek och då ville den lille Chihuahuan Rod inte vara sämre och skulle givetvis vara med. Dom är rätt roliga att se tillsammans,  Rod blir däremot inte riktigt lika nöjd när han försöker ha dragkamp med Huginn och blir iväg släpad över hela golvet hängandes i repet.
Som ett litet tips till dig som är hundintresserad så kan jag rekomendera att läsa Pierre Wahlströms blogg, mycket intressant och rätt roligt att få följa en svensk världsmästares liv. http://pierrewahlstrom.blogspot.com/

Rod & Huginn har dragkamp

Välkommen till min & Huginn´s blogg

Här kommer du att kunna följa mina & Huginn´s bravader i livet, med allt ifrån vardagen till träning och sen längre fram i livet tävling. Huginn kommer ifrån kennel Divaheden och är född 2009-11-07 och är efter fader: Jabina´s Pascal & moder: Atenagården´s Daldie.

Vill rikta ett stort tack till Lotta Neuman på kennel Divaheden att jag fått köpa en sån liten guldklimp av er. Efter att ha haft den lille vilden hemma i en vecka nu så känns allt bara så rätt. Det här kommer att bli en kanonhund och vi kommer att få mycket roligt tillsammans.

Jabina Pascal



Atenagården Daldie

Och en bild på en lite trött Huginn


RSS 2.0